TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

13 posturi de yoga in picioare, ideale pentru echilibru

Antrenamentul pe care il faci in sala de sport sau pe salteaua de yoga are darul de a te pregati pentru restul de 23 de ore ale unei zile. Yoga, in mod deosebit, favorizeaza echilibrul psihic si un stil de viata echilibrat dincolo de sala.

Asadar, desi antrenamentele coerente de yoga te pot ajuta sa te simti mai confortabil atunci cand treci de la o pozitie la alta, beneficiile posturilor de yoga in picioare se vor face simtite pe tot parcursul zilei.

Beneficiile posturilor de yoga in picioare

Posturile de yoga in picioare te pot ajuta sa iti dezvolti echilibrul, gradul de implicare musculara si armonia, spun instructorii certificati de yoga. Desi multe posturi in picioare pot parea simple la prima vedere, ele sunt din ce in ce mai dificile, dar si mai benefice, atunci cand implici in miscare diferiti muschi ai corpului.

Poti pune in fiecare postura cat de mult efort vrei, insa ceea ce este cu adevarat interesant la yoga este ca exista mereu loc de imbunatatiri, indiferent de modul in care arata antrenamentul tau. Iar cu antrenament regulat, poti deveni mult mai constient de corpul tau si astfel vei reusi sa iti imbunatatesti postura la birou sau mersul, pur si simplu.

1. Postura Muntelui (Tadasana)

Elementele de baza ale acestei posturi sunt destul de simple – totul se rezuma la stat drept, in pozitie verticala. Insa pentru a reusi sa stai drept in pozitie verticala intr-un mod corect este nevoie de timp si de rabdare pentru a-ti invata corpul sa gaseasca imediat alinierea corecta.

2. Postura copacului (Vrksasana)

Exersand aceasta postura in mod frecvent iti vei imbunatati rezistenta si echilibrul pe un picior si, de asemenea, vei construi rezistenta soldului si a muschilor oblici, ceea ce este foarte important in mentinerea echilibrului. Cand te simti destul de stabil in aceasta pozitie incearca sa o faci cu ochii inchisi.

3. Postura indoirea inainte (Uttanasana)

Aceasta postura este o ocazie excelenta pentru a-ti trage sufletul si a te relaxa, dar ai grija sa mentii o forma corecta atunci cand te relaxezi in plierea inainte. Cu alte cuvinte, nu forta nimic.

4. Cainele cu fata in jos (Adho Mukha Svanasana)

Una dintre cele mai obisnuite posturi din yoga, cainele cu fata in jos este o postura excelenta pentru intinderea intregului corp. De asemenea, ea lucreaza muschii care te mentin in pozitie verticala de-a lungul unei zile intregi – adica muschii trunchiului.

5. Postura tringhiului (Trikonasana)

Desi aceasta este in primul rand o postura pentru stretchingul muschilor hamstring, al soldurilor si oblicilor, ea plaseaza capul si torsul perpendicular pe aliniamentul lor standard, ceea ce este perfect atat pentru echilibru, cat si pentru perspectiva.

6. Postura scaunului (Utkatasana)

Pentru aceasta postura vei avea nevoie de forta trunchiului si a cvadricepsilor, pentru a te mentine in echilibru in ciuda faptului ca centrul de gravitatie va fi coborat.

7. Postura dansatorului (Natarajasana)

Aceasta este in mod cert o postura avansata, care necesita un echilibru superior, insa o poti lua pas cu pas si sa lucrezi la flexibilitate si la forta inainte de a o face pana la capat.

8. Postura razboinicului II (Virabhadrasana II)

Posturile Razboinicului au ca scop conectarea cu pamantul si construirea rezistentei zonei inferioare a corpului, ambele fiind foarte importante in prevenirea caderilor si in mentinerea gratiei.

Te-ar-putea interesa si: 10 minute de Yoga pe zi pentru un antrenament calitativ si sigur

8. Postura vulturulului (Garudasana)

La fel ca si Postura Copacului, iti vei mentine echilibrul pe un picior, dar va trebui si sa te bazezi pe flexibilitatea si stabilitatea soldului pentru a-ti incolaci picioarele unul pe celalalt.

9. Postura semilunii (Ardha Chandrasana)

Lanseaza o provocare echilibrului tau pe un singur picior, precum si rezistentei si flexibilitatii cu aceasta postura care este, practic, postura triunghiului putin modificata.

10. Postura razboinicului III (Virabhadrasana III)

Foloseste tot ce ai invatat in Postura Razboinicului II despre legatura cu pamantul si ia-ti zborul in Postura Razboinicului III.

11. Postura extinsa mana-la-picior (Utthita Hasta Padangustasana)

Aceasta postura nu necesita numai stabilitate, dar vei avea nevoie si de destul de multa flexibilitate in muschii hamstring.

12. Postura ghirlandei (Malasana)

Aceasta postura pune un accent deosebit pe deschiderea soldului. Ai grija sa nu permiti spatelui sa se arcuiasca si foloseste coatele pentru a deschide soldurile.

13. Spagatul in picioare (Urdhva Prasarita Eka Padasana)

O postura extrem de dificila, pe care va trebui deci sa o abordezi cu atentie si perfect constient de alinierea corpului. Daca nu ai o raza de miscare adecvata, care sa iti permita sa ridici piciorul catre cer, nu te forta sa iti depasesti raza obisnuita de miscare. Vei castiga flexibilitate pe masura ce exersezi.

Sursa: https://www.livestrong.com/article/13718747-standing-yoga-poses/

Exit mobile version