2. Asigura, pe langa efortul anaerob, completarea cardio cu efort aerob, fiind un travaliu complet echilibrat si ajustabil nevoilor practicantei.
3. Efortul cu greutati asigura, pe langa o masa musculara necesara (mai ales odata cu trecerea varstei de 28-30 de ani), o stimulare hormonala complexa, care sustine un nivel ridicat al fertilitatii, dar si un nivel de testosteron si GH mai ridicat, care ii da femeii un tonus general mai bun si o face sa arate mult mai tanara.
4. Ofera posibilitatea slabirii mai multor kilograme, fara aparitia tesuturilor flasce, fara un exces de piele dizgratios si, mai ales, fara pierderea masei si a tonusului muscular. O femeie care face miscare si tine si o dieta de slabire isi va pastra macar masa musculara initiala intr-o proportie mult mai mare decat una care va tine doar dieta, fara sa faca fitness. Aceasta masa musculara ii va sustine astfel tot aspectul corporal, impiedicand aspectul de tesut cazut.
5. Consumul caloric. Cu totii stim ca, pentru a ne mentine greutatea, e indicat sa mancam doar cat consumam. La fitness, putem controla efortul si consumul caloric, in functie de cat am mancat. Astfel evitam ingrasarea dar si dezechilibrul energetic, care poate duce la stari de oboseala accentuate si surmenaj.
6. Ajutorul suplimentelor. Fara a fi medicamente si, implicit, fara efectele secundare periculoase, in functie de scop, putem apela la suplimente care sa accelereze si sa sustina procesul de modificare a corpului, sau doar terapia antiimbatranire. Ajutorul dat de un baton proteic, consumat la birou, poate fi cheia unui intreg proces de slabire si de echilibru alimentar.
7. Recompensa! Endorfinele eliberate de corp, dupa terminarea antrenamentului, dau aceeasi stare de bine ca un orgasm, o ciocolata sau o masa consistenta, oferind o stare de bine general, o multumire psihica si un echilibru emotional important in viata de zi cu zi, dar si in combaterea stresului.
8. Exercitiile cu greutati maresc metabolismul general si anabolismul la nivel muscular si osos. Practic, sunt cel mai eficient mod natural de a combate osteopenia si osteoporoza. Fixarea calciului in oasele femeii este un proces sustinut atat prin antrenamente, oxigenand muschiul cu sange, cat si prin nivelul crescut al testosteronului, care fixeaza si el calciul in oase. Acest nivel, crescut natural, nu are efectele secundare ale terapiilor cu medicamente, bazate pe testosteronul artificial.
9. Este accesibil tuturor varstelor, atat femeilor care au practicat sport, cat si celor care nu au practicat, nivelul de antrenament se ajusteaza conform datelor personale. Anumite exercitii de fitness sunt recomandate si persoanelor cu boli cronice, sau aflate in recuperare, dupa accidente, operatii etc.
Doamnelor si domnisoarelor, sper ca, dupa ce veti citi acest articol, va veti apuca de fitness, ca sa va mentineti tinere, sanatoase si in forma! Va urez succes!
prof. Cristian Neagu