Antrenament cu TRX – indrumari si beneficii

Variatia este una din metodele prin care putem stimula cresterea musculara. La sala, acest lucru ne este la indemana prin diversitatea aparatelor, dar antrenamentele pot fi o problema cand nu avem la indemana toate aceste greutati aditionale.

Pentru a ne mentine in forma oricand si oriunde, putem folosi greutatea corpului. In afara de exercitiile clasice, TRX-ul ne ofera aceasta posibilitate, dand posibilitatea de a executa antrenamente complexe doar cu ajutorul lui. Acesta poate fi folosit la sala sau chiar in vacanta pentru a mentine sau creste masa musculara, in functie de exercitiile alese. Este, totodata, o alegere buna pentru cei ce au probleme cu spatele, pentru ca, folosind greutatea corpului si tinand abdomenul incordat, nu vor exercita presiune pe zona lombara.

Cum a aparut TRX -ul?

Din nevoia de a-si tine echipa antrenata, indiferent de locul misiunii, Randy HETRICK, comandant american in Navy Seal, a creat acest echipament care a devenit disponibil publicului larg abia prin anul 2005. Portabil, putand fi folosit oriunde si incapand in spatii, mici, daca optezi pentru TRX ai nevoie doar de greutatea propriului corp si de 2 metri patrati in care sa iti desfasori antrenamentul. Este facut sa reziste la o forta de 175 de kilograme si se preteaza atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.

TRX

Ce exercitii poti face cu TRX?

Toate exercitiile cu TRX presupun varierea greutatii, schimband pozitia fata de orizontala. Cu cat corpul este mai vertical, cu atat este mai usor, iar cu cat corpul este mai orizontal, este mai greu. Pentru a izola cat mai bine grupele musculare implicate, trebuie ca, pe tot parcursul exercitiului, sa mentinem trunchiul drept si abdomenul incordat.

Cand lucram spatele, putem schimba priza, departand sau apropiind bratele fata de corp, folosind astfel diversele timpuri de ramat.

La biceps, bratul trebuie sa fie intins in fata, la un unghi de 90 de grade fata de corp, pastrand apoi pozitia in timpul flexiei, pana ce palmele ajung la nivelul urechilor. Acelasi unghi trebuie mentinut si cand antrenam tricepsul, aici palmele fiind in pronatie pe timpul extensei.

Partea posterioara a umarului o lucram cu bratele blocate la nivelul cotului, deschizandu-le. Fluturarile pentru pectorali trebuie executate cu coatele blocate, cand mai usor de coborare, pentru a ne permite un control cat mai bun asupra exercitiului, protejand, astfel, umarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate