1. Nu lasa greutatea pe care urmeaza sa o ridici sa te sperie. Concentreaza-te asupra a ceea ce faci si pastreaza o forma corecta de executie. Intotdeauna incepe executia cu putere maxima, asigurandu-te ca muschii au fost incalziti in prealabil.
2. In powerlifting sunt implicate mai multe grupe musculare. Contracteaza-te pe fiecare grupa si foloseste-le pe toate in exercitiu.
3. Inainte de a merge la sala evita dulciurile, in special pe cele rafinate. Zaharurile simple dau o energie temporara. Este mai bine sa consumi carbohidrati complecsi si ceva grasimi pentru a avea „combustibil”. Si reversul, nu te antrena pe stomacul gol sau dupa o masa copioasa.
4. Cel mai bun interval de timp pentru antrenament este intre 14:30 si 16:30. Daca in aceasta perioada esti la serviciu sau la scoala, mergi acasa si mananca ceva, odihneste-te o ora si abia apoi mergi la sala. Asa vei fi mai bine pregatit pentru antrenament.
5. Corpul are mai multe cicluri de energie. Cand simti ca nivelul energetic iti este scazut, nu forta antrenamentul. Peste cateva zile cu siguranta te vei simti mai bine si te vei putea antrena la parametri maximi.
6. Este bine sa ai muschii acoperiti in timpul antrenamentului cu haine lejere. Asta deoarece acestia trebuie sa fie in permanenta calzi pentru a functiona in conditii optime. In antrenamentul de forta nu este necesar sa-ti urmaresti muschii lucrand, concentreaza-te asupra greutatii pe care o folosesti.
7. Uneori este bine sa-ti asculti partea instinctuala, in detrimentul celei educate. Aceasta te va dirija mai bine catre depasirea limitelor.
8. Fa-ti un program clar pentru antrenament, masa si somn. Este bine sa te antrenezi la aceeasi ora in fiecare zi, de preferat in timpul saptamanii pentru a oferi corpului odihna de care are nevoie in weekend.
9. Dupa antrenament, odihneste-te o ora si apoi mananca. La aceasta masa este bine sa consumi multe proteine.
10. In timpul antrenamentului, opreste-te pentru cateva minute si iesi afara sa iei o gura de aer proaspat. Apoi te poti intoarce pentru a continua.