TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Cum scapi de pielea lasata si ce masuri iei pentru tonifierea acesteia

Pielea lasata este o problema cu care te-ai confruntat dupa o slabire majora? Iata mai jos ce poti face pentru a scapa de acest neajuns, si sa elimini dezamagirea, dupa ce te-ai chinuit luni intregi sa slabesti doar ca sa ramai pe cap cu o gramada de piele urata si flasca…

Vrei sa vezi odata pentru totdeauna cum sa faci sa iti tonifiezi pielea si sa iti scoti in lume cu mandrie noua forma fizica de invidiat?
Daca rasunsul tau e da, atunci esti exact in locul potrivit!

Pielea lasata – un subiect ce trebuie abordat

In primul rand, trebuie sa spun ca stiu exact cat de frustrant este sa simti ca faci totul cum trebuie, dar ca nu ai rezultatele pe care le astepti si pe care ti le doresti atat de mult. Sigur ca vor fi destui in jurul tau care iti vor spune sa nu iti mai faci atatea griji pentru felul in care arati si sa te bucuri de ce ai, insa eu nu prea ma pot multumi cu aceste sfaturi si stiu ca daca esti aici, sigur nici tu nu le accepti prea fericit!

Sigur ca exista, pe de alta parte, si cei care fac obsesii complet nesanatoase cu privire la felul in care arata si la imaginea lor, insa nu este nimic rau in a vrea sa ai un corp suplu, puternic si sanatos care sa arate si sa se simta perfect! Ba chiar as spune ca toata lumea ar trebui sa traiasca aceasta experienta!
Astfel, in acest articol vom aprofunda subiectul pielii lasate si vom vedea ce anume putem face in aceasta privinta.

Problema nu este intotdeauna pielea in exces sau lasata

Desi exista cazuri reale de piele in exces dupa slabire, ceea ce multi dintre noi credem ca e piele in exces este de fapt doar grasime corporala in exces, moale si tremuratoare si care poate fi luata foarte usor drept piele.

Exista o cale foarte simpla de a-ti da seama daca te confrunti cu piele in exces sau cu prea multa grasime corporala. Ciupeste zona de care esti ingrijorat si daca poti prinde intre degete mai mult de cativa milimetri de piele, e clar ca mai ai grasime de care trebuie sa scapi.

Pana nu pierzi aceasta grasime, pielea ta nu are niciun motiv sa revina la fosta sa fermitate si la dimensiunile dinainte. Aminteste-ti ca pielea nu este o perdea de tesut pasiv, inert, ci este un organ viu, care se adapteaza mediului sau intern si extern. Atata timp cat grasimea este atasata de piele, ea va ramane deformata si lasata.
Daca esti barbat, nu lua in considerare varianta interventiilor chirurgicale pentru a scapa de pielea in exces pana cand nu ajungi la procentul de 10% grasime corporala. Daca esti femeie, procentul ideal este de 20%.

Acestea sunt procentele de grasime corporala la care nivelul de grasime subcutanata devine destul de scazut incat sa iti poti evalua corect starea pielii. Si exista sanse ca daca devii destul de slab, problema sa se rezolve complet.
Daca, totusi, ajungi la acest nivel scazut de grasime corporala si pielea ta este aproape la fel de subtire ca o hartie si arata precum un papirus incretit, atunci chiar este vorba despre piele in exces, si poate fi abordata in concordanta.

Trebuie sa stii insa ca exista anumite depozite de grasime care sunt mai greu de ars decat altele. Datele tehnice sunt destul de complicate, insa pentru moment tot ce trebuie sa stii este ca exista zone mai greu de slabit decat altele. Nu intamplator, aceste depozite “incapatanate” de grasime au legatura cu zonele pe care cel mai adesea le asociem cu probleme de piele in exces: abdomenul inferior, zona inferioara a spatelui (asa-numitele “manere ale dragostei”), soldurile, coapsele si fundul.

Dupa ce ai aflat ca ceea ce credeai a fi “piele lasata” este doar un exces de grasime incapatanata, poti targeta in mod direct depozitele acestea de grasime cu diete speciale sau cu trucuri de antrenament, dar poti folosi si cateva strategii care sa te ajute sa le elimini mai repede.

Construirea masei musculare si reducerea pielii in exces

O mare parte a intaririi pielii lasate este construirea de masa musculara. Motivul este simplu: exista doua straturi de tesut sub piele: grasimea si muschiul, ambele presand sub piele si impiedicand lasarea acesteia.

Cand iei mult in greutate, pielea trebuie sa se intinda putin pentru a primi cum se cuvine noua greutate a corpului. Cand pierzi din cantitatea de grasime, si mai ales atunci cand o pierzi repede, pielea nu se strange neaparat in acelasi ritm cu celulele de grasime. Acest dezechilibru poate conduce la aparitia pielii lasate.
Exista multe persoane care folosesc diferite forme de diete prin infometare, alaturi de multe exercitii cardio pentru a pierde din grasime. Astfel de rutine conduc, in acelasi timp, si la pierderea de masa musculara, ceea ce mareste in plus spatiul dintre piele si tesutul de sub ea.

Rezultatul final este un procent redus de grasime corporala dar un fizic slab, mic, cu piele atarnand – aspectul “skinny fat”, care este extrem de inselator.
Solutia pentru toate aceste probleme este construirea de masa musculara, pentru ca aceasta va umple la propriu golul lasat de grasime, creand un aspect mai tonifiat si mai sanatos.

Acest sfat se aplica atat persoanelor care au slabit deja mult cat si celor care se afla la inceput de drum in acest sens.
Daca te confrunti in prezent cu probleme de piele lasata, ar trebui sa incepi sa ridici greutati. Daca incepi un regim de slabire, asigura-te ca incluzi in rutina ta si ridicarea de greutati.
Nu uita ca obiectivul nu este doar sa scapi de greutatea in exces, ci si sa elimini grasimea si nu muschii.

Imbunatatirea elasticitatii pielii

Daca pielea ta isi pierde din elasticitate – capacitatea de a se intinde si de a se strange in functie de necesitati – ea nu va putea reveni la dimensiunile initiale. Asta se intampla in mod natural pe masura ce imbatranim, dar poate afecta si persoanele mai tinere, de asemenea.

Ce poti face pentru a imbunatati elasticitatea pielii? Exista cateva solutii.

Prima solutie ar fi renuntarea la fumat. Daca nu erau cumva destule motive pentru a renunta la fumat, iata inca unul: fumatul iti distruge pielea. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Asociatia Internationala de Dermatologie Ecologica a analizat pielea a 64 de femei fumatoare din Italia, evaluand prezenta ridurilor fine, starii vascularizarii si pigmentarii, elasticitatii, stralucirii si texturii.

Evaluarea initiala a scos la iveala faptul ca varsta biologica medie a participantelor la studiu a fost cu 9 ani mai mare decat varsta lor reala. Dupa 9 luni de renuntare la fumat, insa, reducerea medie a varstei biologice a pielii a fost de 13 ani.
Concluzia, asadar, este simpla: daca vrei sa ai o piele sanatoasa, stralucitoare, trebuie sa renunti la tigari.

A doua solutie este o cantitate suficienta de proteine in dieta. Cercetarile au demonstrat existenta unei legaturi intre aportul de proteine si tineretea si sanatatea pielii. Dietele sarace in proteine sunt asociate cu o sanatate redusa a pielii, comparativ cu dietele bogate in proteine, care contribuie la reducerea ridurilor, reducerea deshidratarii si reducerea atrofierii pielii.

Daca nu stii exact cate proteine ar trebui sa ai in dieta, vei gasi online destule resurse care sa te ajute sa iti rezolvi aceasta dilema.
Fructele si legumele in cantitati mari sunt si ele o solutie. Organismul uman necesita un spectru foarte larg de vitamine si minerale pentru a putea duce la indeplinire milioanele de procese care sunt necesare pentru te mentine in viata si sanatos. Cateva portii de fructe si legume zilnic sunt un mod esential de a oferi organismului ceea ce are nevoie.

Cercetarile au indicat ca un aport mai mare de fructe si legume este asociat cu o piele mai sanatoasa si mai aspectuoasa.
Gandeste-te si la suplimente. Nicio singura varianta de pastile sau de prafuri nu te va ajuta sa iti remediezi rapid pielea lasata, insa exista cateva suplimente care ar putea ajuta. Acestea sunt gelatina (250 mg pe zi), uleiul de peste (in varianta cu trigliceride mai usor de absorbit de catre organism).

Pentru pilulele de slabit exista in intreaga lume o piata absolut covarsitoare, insa vorbim despre o piata plina de inselatorii, cu miliarde de produse pentru slabit si rutine dietetice cat mai ciudate, toate proclamate drept cele mai bune.
Aceasta atrage intotdeauna multa confuzie, frustrare si cheltuieli extrem de mari. Principalul aspect pe care trebuie sa il retii este ca nicio pastila de slabit nu te va face sa slabesti ca prin minune. Trebuie sa iti reglezi aportul caloric pentru a slabi (cu alte cuvinte sa dai corpului tau mai putina energie decat consuma el zilnic).

5 exercitii zilnice pentru intarirea pielii lasate

Daca nu slabesti in maniera corecta, vei avea mult de furca invariabil cu pielea lasata, mai ales in zona taliei, abdomenului, coapselor si bratelor, care vor arata foarte rau. Femeile se confrunta de multe ori cu aceasta problema dupa nastere, unele dintre ele ajungand chiar sa dezvolte un adevarat complex de inferioritate. Desi exista multe moduri in care iti poti tonifia pielea, nu de fiecare data vei ajunge la rezultatul dorit!

Cel mai bun mod de a scapa de pielea care atarna sunt exercitiile de tonifiere a pielii.

1. Crunch-uri cu picioarele si bratele ridicate

Abdomenele scurte (crunch-uri) cu picioarele sus si bratele intinse iti vor intari abdominalii superiori. Daca vrei ca acest exercitiu sa fie si mai dificil si mai benefic, poti lucra si cu gantere.

Mod de executare

Stai intins pe spate pe podea si ridica picioarele la un unghi de 90 de grade.
Daca vrei sa lucrezi cu greutati, ridica ganterele usor cu mainile, in paralel cu ridicarea picioarelor de pe podea.
Dupa ce ridici ganterele cat de usor poti, mentine pozitia superioara pret de cateva secunde.
Dupa aceasta, relaxeaza usor umerii.
Repeta miscarea inca o data si inca o data.

2. Crunch-uri bicicleta

O miscare cu greutatea corporala proprie, care targeteaza muschii abdominali, oblicii si rectus abdominis (responsabili de aspectul de “patratele”) in mod deosebit. Nu le neglija si respecta forma corecta pentru a scapa de pielea lasata, de pe talie si abdomen.

Mod de executare

Stai intins pe spate, indoaie ambele coate catre exterior si aseaza palmele sub cap.
Ridica picioarele, umerii si capul de pe podea si trage de cotul drept catre genunchiul stang pana cand cele doua se ating, rotind umarul drept pentru a efectua aceasta miscare.
Initnde piciorul stang si trage de genunchiul drept catre piept, rotind umarul stang pana cand atingi genunchiul cu cotul inca o data. Aceasta este o repetare. Continua alternand partile.
Repetarea acestui exercitiu de mai multe ori va duce la intarirea pielii lasate.

3. Abdomene cu plieri pelviene

Plierea zonei pelviene determina tensiune in muschii abdominali. De asemenea, are o actiune similara cu ridicarile de picioare din stand pe spate.

Mod de executare

Stai intins pe spate pe podea si ridica picioarele intr-un unghi de 90 de grade.
Cu mainile pe lateralele corpului, ridica si talia de pe podea, incercand sa iti mentii picioarele in pozitie perfect verticala.
Repeta.
Este un exercitiu greu de executat cu forma perfecta, dar fa tot posibilul si vei avea rezultate excelente.

4. Podul lateral

Nu exista un exercitiu perfect pentru toata lumea, insa daca ar fi sa alegem unul, acesta ar fi cel mai aproape de ideal. Podul lateral este un exercitiu care se incadreaza in general in categoria exercitiilor pentru trunchi, insa el are mult mai multe efecte pozitive: lucreaza muschii zonei lombare si superioare a spatelui, lucreaza oblicii, rectus abdominis (patratelele), confera stabilitate coloanei, lucreaza soldurile si intareste pielea lasata.

Mod de executare

Stai intins pe o laterala, cu corpul incordat.
Mentine-ti greutatea pe cot si cotul deasupra mainii.
Ridica partea mediana a corpului pana cand se formeaza o panta intre tors si talpile picioarelor.
Mentine pozitia atata timp cat te simti confortabil.
Repeta de cateva ori.

5. Ridicari de picioare din stand pe spate

Mult mai eficiente pentru abdominalii inferiori decat abdomenele clasice si abdomenele scurte, ridicarile de picioare sunt un exerctiu simplu, dar extrem de eficient care desi pare usor de efectuat la prima repetare devine aproape imposibil pana la finalul seriei. Introdu ridicarile de picioare in rutina ta zilnica daca iti doresti muchi abdominali tonifiati si o piele intinsa in zona abdomenului!

Mod de executare

Stai intins pe podea, cu picioarele si mainile incordate.
Mentine incordarea in picioare si ridica-le la un unghi de 90 de grade deasupra solului.
Mentine pozitia cat poti de mult si apoi coboara-le, pana cand sunt aproape de podea.
Repeta procesul ridicarii si coborarii picioarelor, lucrand astfel musculatura si punand presiune asupra pielii lasate.

Concluzii despre slabire si piele lasata

Surse: https://www.topculturism.ro/cum-scapi-de-pielea-lasata-si-ce-masuri-iei-pentru-tonifierea-acesteia/

https://www.onlymyhealth.com/do-these-5-exercises-daily-to-tighten-the-loose-skin-1574328999

Exit mobile version