Dieta Razboinicului – o noua dieta pentru culturisti?

dieta-razboiniculuiNu stiu daca ati auzit pana acum de „dieta razboinicului” sau „warrior diet”, cum ii se spune in engleza, dar este printre cele mai noi diete aparute si se bazeaza pe un principiu destul de diferit fata de cel al dietelor de pana acum, mizeaza pe latura instinctuala, „animalica” a omului.

Creatorul ei, domnul Ori Hofmekler a pornit de la imaginea pe care o aveau spartanii – musculatura bine dezvoltata, forta si rezistenta – pe care a atribuit-o libertatii acestora de face ce vor, de manca ce vor, etc.

Dar dieta lui Hofmekler nu este nici pe departe atat de „permisiva” daca e sa ne gandim ca principiul de baza al acesteia este acela de a lua masa imediat ce se intuneca si doar atunci, libertatea venind din faptul ca nu exista restrictii in numarul de calorii, cantitatea de carbohidrati si grasimi.

Dieta razboinicului  – faze, caracteristici, beneficii

Filosofia dietei razboinicului este aceea ca oamenii sunt prin natura lor „consumatori nocturni”, programati in asa fel incat sa manance doar seara. Tocmai pentru ca ignoram premisele naturii, ne confruntam si cu probleme precum obezitateadiabetulbolile cardiovasculare, etc. Solutia este sa sarim peste micul dejun, iar pranzul sa-l luam in locul cinei, iar cina sa fie servita pe timpul noptii… In cartea sa, inventatorul dietei explica si care sunt argumentele pentru care ar trebui sa-l credem pe cuvant. O parte dintre eceste argumente le voi lista in continuare.

Iata insa care sunt fazele dietei:

Te trezesti dimineata si, cum am spus, sari peste micul dejun. Pana la ora 4-6 dupa-amiaza, cand trebuie sa iei cina, trebuie sa consumi doar lichide: apa, suc de fructe, cafea, dar in cantitati moderate, tocmai pentru a scapa de senzatia de foame. Odata ce te-ai adaptat la aceasta formula, corpul va dobandi puterea si rezistenta despre care vorbeau la inceputul articoului.

Ce se intampla in organism in faza de „infometare”:

1. Scade nivelul de insulina – deci grasimea din corp este utilizata in mod eficient

2. Cantitatea mica de fructe/suc de fructe creste activitatea enzimelor si duce la o absorbtie mai buna a alimentelor in faza de „ghiftuire”.

3. Celulele moarte sunt eliminate. La fel si toxinele

4. Topirea grasimii prin accelerarea hormonului de crestere

Ce se intampla in faza de „ghiftuire”

Corpul este pregatit sa absoarba tot ce primeste, dar exista si aici o anumita ordine:

– Incepe cu o salata

– Continua cu alimente bogate in proteine si grasimi

– Incheie prin consumarea de carbohidrati

– Mancarea trebuie sa varieze in ceea ce priveste gustul, temperatura, textura. Cand simti ca nu mai poti sa mananci, nu o mai face. Nu trebuie sa te fortezi.

In aceasta faza, metabolismul se accelereaza, la fel si procesul de digestie si de absorbtie a proteinei, pentru cresterea masei musculare. Carbohidratii de la sfarsitul mesei nu se transforma in grasime, cum se intampla de obicei, ci sunt folositi pentru restabilirea nivelului de glicogen.

Este recomandat ca la inceputul dietei sa mai mananci din cand in cand seminte sau nuci, poate chiar oua, pana cand organismul se va obisnui cu programul. De asemenea, conform aceleiasi diete a razboinicului, este indicat sa te antrenezi inainte de cina pentru a sprijini hormonul de crestere.

Acum, va intreb eu, ce parere aveti despre acest tip de dieta? Ati incerca-o? 🙂

5 Comments

    • Wow. You are a warrior indeed 🙂 E nevoie de curaj, dupa parerea mea. Iti recomand sa te mai informezi si pe site-urile din strainatate sau chiar sau cumperi cartea, aici am punctat doar cateva caracteristici 😉

  • Apare periodic cate un tip istet care ”inventeaza”o dieta,un antrenament,etc.fundamentat pe pseudo-stiinta cu unicul scop de a castiga bani.Cu cat trasnaia e mai ciudata si markentingul e mai bun cu atat mai bine se vinde,si ce nume mai grozav pt.o dieta destinata barbatilor-dintre care cei mai multi se razboiesc doar cu tastatura- decat warior diet!
    Dieta are atat de multe ”gauri”din toate punctele de vedere ca poate fi considerata cel mult o gluma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate