Fandari … de la profesionisiti
Pana de curand, nu am fost impresionat si nu am incercat acest exercitiu. Fiind insa constrans de imprejurari, deoarece ma gaseam intr-o sala fara bare si suporti pentru genuflexiuni, m-am gandit sa fac fandari cu gantere in maini, in loc de obisnuitele genuflexiuni cu bara.
Am luat cele mai mari gantere din sala, care nu cantareau decat 20 de kg si am inceput sa merg prin sala in fandari pentru ca sala era goala si aveam spatiu. Noroc ca am facut doar 3 ture de sala si ca sala nu era prea mare. A doua zi, aveam o febra musculara destul de consistenta la: fesieri, femurali si cvadricepsi.
La antrenamentul urmator pentru picioare, pentru ca ma aflam la mine la sala si acolo ganterele urca pana la 60 de kg, am luat increzator cate o gantera de 50 kg in fiecare mana si m-am avantat iarasi in mersul in fandari. M-am „indoit“ de la primul pas. Nu-mi inchipuiam ca poate fi asa de greu. Prevazator, am facut doar 4 serii a cate 10 pasi. Altceva nu am mai simtit nevoia sa fac pentru picioare. Am iesit din sala epuizat. Mi-am luat obisnuita portie de 2 cupe cu Ideal Protein si am plecat acasa unde am cazut intr-un somn reparator. Acum am priceput de ce face Coleman mersul acela in fandari.
Fandari – antrenamente soc pentru masivitate!
Varianta cu gantere foarte grele solicita mai mult lombarii, trapezul si antebratele. Daca luati gantere suficient de grele, fiecare pas va fi un efort suprem. Asta va forta organismul sa creasca rapid pentru a face fata noului soc la care a fost supus. E intr-adevar un soc acest exercitiu. Dar rezultatele vor fi la fel de socante daca sunteti suficient de curajos pentru a alege cele mai mari gantere din sala. Cand efectuati aceste fandari, aveti grija sa tineti capul sus si privirea inainte, ca sa fortati spatele sa stea drept, pentru ca greutatile mari tinute in maini au tendinta sa va cocoseze.
Florin Uceanu