TopCulturism – exercitii, programe de antrenament, nutritie, sanatate

Testeaza-ti flexibilitatea corpului prin 3 exercitii simple

flexibilitatea corpului

Flexibilitatea corpului, prea putin importanta pentru culturisti

Rar auzi vorbindu-se in sala sau online despre exercitii pentru flexibilitatea corpului, principalul subiect de interes fiind tehnicile eficiente pentru cresterea masei musculare. Si totusi… o flexibilitate mica poate conduce la un risc mare de accidentare, motiv pentru care n-ar fi rau sa incluzi in antrenamentul tau, din cand in cand, 1-2 exercitii de flexibilitate/ stretching.

Exista insa si cateva exercitii simple cu ajutorul carora iti poti da seama cat de bine stai la capitolul „flexibilitate” , dupa cum urmeaza…

3 exercitii pentru a determina flexibilitatea corpului

1. Intinde-te pe spate cu picioarele drepte si bratele pe langa corp. Tinand calcaiul piciorului drept pe podea, ridica celalalt picior, fara a indoi genunchiul, cat de sus poti, si mentine-l cateva secunde in pozitia maxima. Coboara piciorul usor si repeta miscarea si cu piciorul stang.

Scopul este sa vezi cat de aproape poti aduce piciorul de un unghi de 90°. Cei de la Mensfitness.com sunt de parere ca un unghi de 70-80° necesita imbunatatiri, iar daca unghiul este de 40-50°, trebuie sa acordam o atentie mai mare muschilor hamstring.

2.  Intinde-te pe spate cu picioarele drepte pe podea. Ridica bratele drepte in fata pieptului si orienteaza palmele in interior. Fara a indoi coatele, impinge bratele spre spate, incercand sa atingi podeaua de deasupra capului.

Este important sa vezi cat de departe poti ajunge fara a indoi deloc coatele pentru a estima flexibilitatea umerilor, cu mare impact asupra pieptului si respiratiei.

3. Tine o bara cu palmele la o distanta putin mai mare decat distanta dintre umeri. Ridica bratele si bara deasupra capului si ai grija sa tii bratele drepte (nu indoi coatele). Departeaza picioarele la o distanta mai mare decat latimea soldurilor si fa o serie de genuflexiuni, tinand bara deasupra capului, fara a indoi coatele. Calcaiele trebuie sa ramana pe sol pe toata durata exercitiului.

Daca incepi sa ridici calcaiele in timpul miscari, trebuie sa ai in vedere flexibilitatea gambelor.  Daca fixezi calcaiele pe un prag mic si astfel de simti comfortabil in timpul exercitiului, inseamna ca gambele sunt problema. Daca nu poti mentine bara deasupra capului si tinzi sa o aduci in fata, problema este localizata la nivelul pieptului si al dorsalilor.

Asadar, esti multumit de flexibilitatea corpului tau?

Exit mobile version