Ingredientul secret: increderea in sine
Liderii puternici sunt complet constienti de darurile si de talentele pe care le au de oferit lumii. De asemenea, ei au o puternica credinta ca au responsabilitatea, chiar morala, de a impartasi inzestrarea si talentul lor cu oamenii care ii privesc ca pe un model in viata.
Liderii sunt constienti de puterea lor, iar increderea in sine este nelimitata. Mai important, ei demonstreaza acest lucru. Orice aspect negativ va reprezenta un deserviciu pentru ei si pentru oamenii care conteaza pe ei.
Acest mod de actiune poate fi comparat cu cel al barbatilor mai putin dominanti, “beta”. Ei nu-si folosesc talentele si inzestrarile la adevarata lor valoare. Ei, spre deosebire de primii, au adoptat o gandire conform careia trebuie sa astepte ca cineva sa-i remarce. Doar atunci, in mintea lor, merita respect pentru ceea ce au de oferit lumii. Ei gandesc ca incercarea de a-si vinde “marfa”, adica inzestrarile si cunostintele, este un lucru arogant si lipsit de bun simt. Presupunearea ca altii au nevoie de serviciile lor, fara insa a fi intrebati mai intai, este pentru ei un lucru de joasa speta. Deoarece increderea in sine este una mica, de e multe ori nu-si apreciaza calitatile la adevarata lor valoare si, inconstient, se ascund. In general, acestia nu actioneaza la puterea maxima pe care o detin.
Chiar daca invata sa-si aprecieze calitatile si devin constienti de ele, ezita sa le afiseze. Asteapta pana cand cineva se arata interesat, lucru care nu se intampla atat de des precum isi doresc. Pur si simplu le lipseste curajul sa-si demonstreze calitatile si presupun ca ceilalti nu au nevoie de sfaturile sau de cunostintele lor.
Increderea in sine si diferentierea, esentiale
Vrei sa nu, competitia pentru cele mai bune oportunitati in viata este apriga. Masculul alfa este mereu in cautare de cai pentru a se diferentia de ceilalti si pentru a deveni cel mai bun in ceea ce face. El isi creeaza propria realitate si apoi, cu indrazneala, ii convinge pe cei din jur sa o accepte ca atare.
Masculul alfa intelege ca, daca poate descoperi si accentua calitatile sale, poate fi considerat cel mai bun, iar astfel intra intr-o categorie cu putin concurenti. Cu alte cuvinte, cu cat sunt mai putini concurenti, cu atat sansele ca el sa fie considerat cel mai bun in acea categorie sunt mai mari.
Masculul alfa schimba unghiul din care este privit de ceilalti astfel incat acestia sa-l perceapa in cea mai buna lumina. Se diferentiaza aratand ca este, de exemplu, cel mai tanar sau cel mai batran din grup, cel mai educat sau… din contra, cel care are cel mai mult succes in activitatea sa, cel mai bun sot sau cel mai ravnit burlac. Important este ca diferentierea sa existe.
Diferentierea are un efect extraordinar de pozitiv asupra noastra: ne ofera acea putere, acea incredere in sine care ne ajuta sa radiem!
Increderea in sine te ajuta sa castigi respectul altora
Sa stii sa te “vinzi” bine porneste de la cum te vezi tu pe tine, nu neaparat cum crezi ca te vad altii. Exploatarea insuficienta a calitatilor face ca barbatii beta, cei mai putin dominanti, sa se considere niste indivizi secundari, in ciuda unor performante uimitoare. Mesajul lor catre lume este unul de genul “Nu sunt atat de bun precum imi doresc”, iar acest lucru, aceasta lipsa de incredere in sine, este cat se poate de vizibila in limbajul corpului, in expresiile fetei sau in tonul vocii.
Fii un geniu creativ si roteste-te astfel incat sa nimeresti in cea mai buna lumina! Asta nu inseamna sa minti sau sa te milogesti, ci sa-ti constientizezi partile bune. Incepand de astazi, promite-ti ca nu te vei mai vinde ieftin niciodata! Lasa acest lucru pentru masculii beta, tu nu esti unul dintre ei!
Apoi urmeaza cea mai grea sarcina pentru cei care au descoperit cum sa-si aprecieze calitatile este, si anume aceea de a prinde curajul pentru a le demonstra…
Skip La Cour