Inulina o minune pentru sanatate
Inulina este obtinuta din radacina de cicoare, contine 95% fibre solubile si este indicata pentru reducerea poftei de mancare.
Inulina este satioasa, hipocalorica, reduce colesterolul seric, trigliceridele si glicemia, mareste absorbtia mineralelor in organism, ajutand si la sanatatea oaselor printr-o mai buna absorbtie a calciului.
Imbunatateste digestia, combate constipatia, incetineste absorbtia intestinala, ajutand astfel la controlul greutatii, restabileste flora normala intestinala, stimuleaza cresterea bacteriei bifidobacterium si reduce bacteriile daunatoare in intestinul gros, ajutand astfel la sanatatea sistemului digestiv.
Imbunatateste toleranta alimentelor si functionarea sistemului imunitar, reducand toxinele din ficat. Dupa administrarea de inulina, nivelul glicemiei din sange ramane nemodificat. Inulina se prezinta sub forma de pudra, cu gust neutru, usor dulce, care se dizolva foarte usor.
Inulina. Mod de administrare.
Inulina incepe sa fie folosita din ce in ce mai mult in alimente, datorita caracteristicilor sale nutriționale si funcționale deosebite. Poate fi utilizata ca indulcitor pentru inlocuirea zaharului, in alimentele grase si fainoase, avand 10% din puterea de indulcire a acestuia. De asemenea, poti folosi inulina pentru indulcirea ceaiului, cafelei si chiar laptele copilului (se administreaza cate 5 g, de 3 ori pe zi). O lingurita, care se gaseste in ambalaj, rasa, contine 1 g de produs.
Din punct de vedere nutritional este considerata a fi o fibra solubila, din acest motiv consumul unor cantitati mari conduce la balonare. Inulina are un impact minim asupra glicemiei, putand fi consumata si de diabetici si suferinzii de alte boli cu probleme in ceea ce priveste nivelul zaharului din sange.