Proteina din soia, mai rapid absorbita decat proteina din zer
Daca intreaba cineva care dintre cele doua este mai buna, raspunsul este amandoua. Proteina din soia are calitatea de a fi absorbita mai repede, astfel ca te poti bucura de o energie sporita in cadrul antrenamentelor, iar proteina din zer ofera rezistenta pentru un timp indelungat si ajuta la cresterea musculara, mai ales pe timpul noptii.
Studiile arata ca, atat proteina din soia, cat si proteina din zer sunt absorbite foarte rapid in organism. In schimb, proteina din lapte, caseina, are marele dezavantaj ca se absoarbe greu. Aceasta elibereaza aminoacizi timp de aproximativ 7 ore dupa ce a ajuns in stomac.
Proteina din soia difera de cea din lapte in ceea ce priveste continutul de aminoacizi si digestibilitatea. Compozitia aminoacizilor din proteina de soia conduce la o desfacere mai rapida, in ficat, comparativ cu proteina din zer. Acesta viteza este importanta atunci cand muschii au nevoie de o cantitate mare de aminoacizi in timpul antrenamentului. Poti sa astepti sa-ti recapeti puterile, dar e mai simplu sa le regasesti in resursele organismului.
Un studiu a analizat diferenta dintre absorbtia proteinei din soia si a celei din lapte si s-a constatat ca proteina din soia este absorbita in intestine cu 50 de minute inainte ca proteina din lapte sa inceapa sa fie absorbita. Asta explica si de ce amestecul de proteine este mai eficient decat proteinele simple. Este clar ca, folosind un amestec de proteine, atat rapide, cat si lente, ca de exemplu Ideal Protein, in cadrul aceluiasi antrenament, vom avea aminoacizi absorbiti mai rapid.
Absorbtia mai rapida a proteinelor este benefica mai ales dupa antrenament, cand este nevoie de refacerea tesutului muscular. Sa nu uitam ca, daca sursa de aminoacizi se epuizeaza, putem intra in catabolism.
Proteinele din zer sau din lapte, cu absorbtie mai lenta, sunt benefice insa pe timpul somnului, ajutand la cresterea tesutului muscular.
Foloseste-te de calitatile proteinelor pentru a obtine un maximum de performanta 🙂