– Cum ai inceput sportul cu greutati?
– Inceputurile, inclinatiile catre sport in general si catre culturism in special s-au conturat inca din copilarie cand participam la fiecare selectie din diverse ramuri sportive.
– Am inteles ca aveai un genetic nu tocmai potrivit pentru sport, cum ai reusit sa atingi forma actuala?
– Tipul meu somatic este endomorf si deci nu ma simteam bine cu burtica, fara forme si cu dificultati in practicarea activitatilor fizice in general.
– De la ce varsta te antrenezi? Mai sunt si alte sporturi pe care le practici?
– Am 33 de ani si practic culturismul de la 20 de ani, fara continuitate, datorita problemelor financiare. Mai practic ciclism, inot, windsurf, schi si baschet, in functie de sezon.
– Ce pregatire de specialitate ai in domeniul sportiv?
– Sunt legitimat FRCF si FRCT, licentiat in kinetoterapie, terapeut gradul 2 „Yumeiho therapy”. Am studiat in Danemarca timp de un an de zile cu o bursa de studiu, avand ocazia sa-mi desfasor activitatea ca antrenor de fitness, unde am remarcat multe aspecte pozitive care diferentiaza sistemul lor de al nostru. Urmez un master in Norvegia.
– Care dintre marii campioni din lumea sportului ti-au servit drept model?
– Sportivul meu preferat din culturism este Arnold iar din ciclism, marele Lance Armstrong. Ambii si-au pus amprenta asupra sporturilor practicate si au influentat expansiunea acestora.
– Vorbeste putin despre alimentatia ta!
– Avand in vedere ca tipul meu somatic este endomorf, afirm ca sunt extrem de strict si ca abaterile au loc o data pe luna, dar si atunci cu masura. Fructele, legumele le consum numai in starea lor, folosesc cerealele integrale, in special ovazul, ca aport de carbohidrati. Necesarul proteic il iau din fasole in special, carne de vita si peste, iar grasimile din oleaginoase precum alune de padure, migdale, nuci, seminte.
– Cum se impaca viata ta sociala cu tipul de viata culturist?
– Societatea in care traim presupune cina la restaurant la 11 noaptea, petreceri pana dimineata, iesitul la o tigara cu colegii, mari delicatese pregatite de mame copiilor lor, socializarea virtuala in detrimentul celei reale. Culturismul pentru mine este un mod de viata. „In sportul acesta iti faci putini prieteni“ – spunea Dexter Jackson, afirmatie valabila si pentru mine
– Cum te antrenezi?
– Merg 3 zile pe saptamana la sala de forta, in care cuprind toate grupele musculare, cu greutati medii si multe repetari. Merg si in parc si fac exercitii libere. Lucrez exercitiile care tin cel mai mult de activitatea naturala a omului (tractiuni, impins, indreptari, abdomene cu corpul suspendat). Imi fac timp sa ies si cu bicicleta, si nu ma refer la plimbare prin parcurile din Bucuresti, ci antrenamente serioase cu prietenii ciclisti la ture de 100 km in doar cateva ore. Aceste „plimbari” ma pregatesc pentru concursurile de sezon atat de sosea cat si de mountain bike. In perioada precompetitionala la culturism, las orice alta activitate si ma axez pe antrenament 6 zile pe saptamana de doua ori pe zi si cardio de 3 ori pe saptamana.
– Cine te antreneaza?
– Nu am avut niciun antrenor. Am citit multe reviste, printre care si aceasta; as putea spune ca am copilarit cu ea. Clasarea pe locul 4 la bodybuilding classic de anul trecut, la prima mea participare, a fost mai mult decat o bucurie, in special ca am avut adversari foarte bine pregatiti, si ma stimuleaza sa continui drumul spre podium.
– Cui vrei sa multumesti?
– As dori sa multumesc mamei mele care mi-a fost intotdeauna alaturi, mai ales in momente grele din viata mea. A crezut in mine si m-a sustinut in ceea ce am dorit sa realizez.
Un foarte bun sportiv si un caracter demn de respect, mult succes pe mai departe!