Top 4 mituri despre slabit

In lupta impotriva kilogramelor in plus ne lovim constant de pareri populare, fie vehiculate prin sala de sport, fie viralizate pe Internet. Asadar, astazi enumeram 4 mituri despre slabit care au ajuns mult prea departe, iar apoi le demontam, pentru o perceptie cat mai corecta asupra procesului de a scapa de kilogramele in plus. 🙂

Antrenamentul dimineata este mai eficient

Multe persoane cad in plasa acestui mit care spune ca dimineata arderile sunt mai rapide, acesta fiind un motiv pentru care isi dau intreg programul peste cap, trezindu-se aproximativ „cu noaptea-n cap” pentru a-si efectua antrenamentul. Este adevarat ca antrenamentul dimineata poate fi mai eficient, insa doar pentru persoanele carora la vine natural sa se trezeasca atat de devreme. Altminteri, dandu-ti ceasul biologic peste cap, fortandu-te sa rezisti, apoi, pe parcursul zilei, nu faci decat sa iti ingreunezi metabolismul si, mai apoi, sa ingreunezi procesul de pierdere a kilogramelor in plus. Afla aici, mai pe larg, importanta odihnei in antrenamente.

Toate caloriile sunt la fel

Nu este suficient sa calculezi ce aport caloric trebuie sa ai in fiecare zi. Doua persoane care consuma acelasi numar de calorii zilnic pot avea pierderi/castiguri de kilograme, avand in vedere ca nu consuma acelasi tip de calorii. Practic, cheia este sa stim ce fel de calorii sa consumam, si nu neaparat cate. Asadar, caloriile preluate din mancaruri procesate sunt extrem de greu de digerat, motiv pentru care este indicat sa consumam mancaruri cat mai aproape de starea lor naturala. Acestea contin celebrele „calorii bune”, care te ajuta sa slabesti fara prea mult efort.

mituri-despre-slabit2

Nimic nu e interzis, daca e cu moderatie

Aceasta idee vehiculeaza peste tot si se aplica… oriunde. Practic, se spune ca poti manca orice, atat timp cat nu faci excese. Ei bine, cei care imbratiseaza acest mit sunt cei care, de fapt, nu vor sa faca schimbari majore in dieta si stilul lor de viata. Nu, nu este o idee buna sa consumi orice cu moderatie, ci sa mananci atat cat ai nevoie, dar sa mananci sanatos. Asadar, nu moderatia este cheia, ci ambitia de a renunta la obiceiurile nesanatoase si de a imbratisa un stil de a manca si de a trai sanatoase.

O dieta e mai buna decat alta

Prin salile de sport, „contrabanda” cu diete de slabit este in floare. Toata lumea are cate o dieta preferata ca „sigur va functiona si la tine!”. Nu exista dieta perfecta si nu exista reteta miraculoasa. Un studiu cu 800 de subiecti care au urmat aceeasi dieta cu strictete a dezvaluit ceea ce ar fi trebuit sa stim deja: fiecare persoana in parte a avut reactii diferite la aceleasi alimente consumate: unii au avut probleme cu nivelul ridicat al glucozei in sange, ceea ce i-a facut sa se ingrase, in timp ce altii au reusit sa piarda doar cateva kilograme. Putini au fost cei care au obtinut rezultatele scontate. Asadar, o dieta se alege abia dupa ce iti cunosti foarte bine corpul, metabolismul, limitele organismului. Nu ezita sa apelezi la nutritionisti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate